Skip to content

Hoe kun je jeugdige werknemers werven

Jeugdige werknemers zijn een waardevolle bron van talent, innovatie en diversiteit voor elke organisatie. Ze zijn vaak gemotiveerd, leergierig en flexibel. Maar hoe kun je ze aantrekken en behouden in een concurrerende arbeidsmarkt? Hier zijn enkele tips om je te helpen jeugdige werknemers te werven.

Zorg voor een aantrekkelijke werkgeversmerk.

Je werkgeversmerk is de reputatie die je hebt als werkgever en de manier waarop je je onderscheidt van andere organisaties. Je wilt dat je werkgeversmerk aansluit bij de waarden, interesses en ambities van jeugdige werknemers. Denk bijvoorbeeld aan je missie, visie, cultuur, maatschappelijke verantwoordelijkheid en groeimogelijkheden.

Gebruik de juiste kanalen om je vacatures te verspreiden.

Jeugdige werknemers zijn actief op verschillende online platforms, zoals sociale media, blogs, podcasts, video’s en forums. Je kunt deze kanalen gebruiken om je vacatures te promoten, maar ook om je werkgeversmerk te versterken en een dialoog aan te gaan met je doelgroep. Zorg ervoor dat je je boodschap aanpast aan het medium en de tone of voice.

Bied een aansprekende sollicitatie-ervaring.

Je sollicitatie-ervaring is de eerste indruk die je maakt op je potentiële werknemers. Je wilt dat deze ervaring positief, snel en eenvoudig is. Vermijd lange en ingewikkelde formulieren, zorg voor een duidelijke en transparante communicatie en geef feedback en tips om je kandidaten te helpen zich voor te bereiden op het sollicitatiegesprek.

Laat je huidige jeugdige werknemers je ambassadeurs zijn.

Je huidige jeugdige werknemers zijn je beste bron van mond-tot-mondreclame. Ze kunnen je vacatures delen met hun netwerk, hun ervaringen en successen delen op sociale media, en getuigenissen geven op je website of in je vacatureteksten. Je kunt ze ook betrekken bij het sollicitatieproces, bijvoorbeeld door ze te laten deelnemen aan het sollicitatiegesprek of een rondleiding te geven door je kantoor.

Bied een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Je arbeidsvoorwaardenpakket is een belangrijke factor om jeugdige werknemers te werven en te behouden. Je wilt dat je arbeidsvoorwaardenpakket aansluit bij de behoeften en verwachtingen van je doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een marktconform salaris, een flexibele werktijd, een goede balans tussen werk en privé, een leer- en ontwikkelingsplan, een gezonde en leuke werkomgeving en extra voordelen zoals een laptop, een telefoon, een fitnessabonnement of een reiskostenvergoeding.

Dit zijn enkele tips om je te helpen jeugdige werknemers te werven. Hopelijk heb je hier iets aan. En we kunnen je natuurlijk helpen met hoe je bovenstaande uitvoert. Succes met je werving!

Wellicht vind je dit ook interessant:

Kom met ons in gesprek

Zo kun je ons bereiken. Bel of mail ons, of kom bij ons op de koffie!

Kom met ons in gesprek

Zo kun je ons bereiken. Bel of mail ons, of kom bij ons op de koffie!